Укрзалізниця впроваджує новий комбінований інтермодальний сервіс

Укрзалізниця з 20 лютого 2023 року запроваджує новий інтермодальний сервіс, який об’єднуватиме перевезення контейнерних поїздів, контрейлерних поїздів та поїздів комбінованого транспорту на базі рухомого складу філії «Центр транспортного сервісу «Ліски» Рішення про впровадження такого сервісу було прийняте правлінням товариства.

Про це повідомляється на сайті Укрзалізниці.

Метою такої послуги є розвиток інтермодальних перевезень територією України та інтеграція в європейську систему контейнерних поїздів. Вона буде надаватися тим операторам інтермодальних поїздів, які укладуть з УЗ договір про надання послуг з організації перевезень вантажів залізничним транспортом у складі поїздів інтермодального транспорту.

«Ми прагнемо до потужного розвитку й інтеграції залізничних перевезень у європейський простір. На жаль, російська загарбницька війна обмежила низку можливостей, проте ми постійно вивчаємо всі доступні варіанти, і новий сервіс це підтверджує», — розповів голова правління АТ «Укрзалізниця» Олександр Камишін.

За його словами, перевагами запровадження такого сервісу стануть:

  • ритмічність перевезень,
  • прогнозований час перевезення,
  • можливість інтеграції в європейську систему контейнерних поїздів,
  • прогнозована вартість послуги перевезення інтермодальних поїздів.

«Ми також готові до впровадження послуги з організації інтермодальних поїздів як у внутрішньому, так і в міжнародному сполученні. Вже сьогодні ми розглядаємо можливість організації поїздів до Польщі, Румунії, Австрії та Туреччини. Сподіваємось, наші партнери також будуть зацікавлені в розвитку таких перевезень», — резюмував очільник Укрзалізниці.

Нагадаємо, в Укрзалізниці в травні збіираються запустити 4 контейнерні залізничні маршрути до європейських країні.