Аукціон з приватизації Білгород-Днестровського порту назначено на 3 березня

Приватизаційний аукціон з продажу Білгород-Дністровського МТП пройде на наступному тижні, 3 березня. Аукціонний лот виставлений на Prozorro.Продажі. Торги стартуватимуть з 187,6 млн грн (без ПДВ).

Для участі в аукціоні потрібен гарантійний внесок у 37,5 млн грн. Розмір мінімального кроку підвищення — 1,876 млн грн.

«Спеціалізується підприємство на перевантажені лісних вантажів, мінеральних добрив, залізорудних окатків, металопродукції та зернових вантажів. Захід суден здійснюється підхідним каналом морської частини Дністровсько-Царгородського гирла довжиною 1,5 км і Дністровсько-Лиманської частини — 14,5 км, глибина підхідного каналу — 3 м (паспортна 3,5-4.5 м)», — повідомляється на сторінці лоту.

На території порту знаходяться відкриті вантажні склади площею 180 тис. м² та криті вантажні склади площею 12,5 тис. м², в тому числі рампові під залізничні вагони та зернові склади, а також розгалужена система залізничних колій з можливістю розміщення 60 вагонів у режимі очікування та закрите TIR паркування на 200 автомобілів.

З квітня 2022 року Білгород-Дністровський порт працює в режимі логістичного центру. ТЛЦ «Білгород-Дністровський» знаходиться поруч з трьома працюючими портами: Ізмаїльським МТП, Ренійським МТП, Усть-Дунайським МТП.

До війни підприємство було збитковим, мало борги з заробітної плати перед бюджетами різних рівнів. За 11 місяців 2022 року заборгованість із зарплати зменшилася з 20,1 млн грн до 11,8 млн грн. В ФДМ говорять, що відновлення повноцінної роботи БДМТП можливе лише з залученням значних інвестицій.