Учасник ринку назвав три причини утворення черг вагонів-зерновозів на переходах з ЄС

Одна з причин, чому виникають черги з вагонів-зерновозів – недотримання правил у роботі експедиторів.

Про це Latifundist.com розповів cпіввласник компанії «Алмейда Груп» Максим Волченко.

«Якщо працювати по правилам, то повинен бути перевізник, один рухомий склад, з однією культурою і до одного отримувача. Що маємо на станціях? Приїжджає рухомий склад з різними культурами, від різних перевізників та ще й до різних отримувачів. І починається збирання докупи спочатку одного отримувача, потім однієї культури і т.д. Причому за експедитора це робить вже залізниця. Але вона не повинна цим займатися»,— говорить Максим Волченко.

Він зазначає, «Алмейда Груп» з самого початку працює по схемі: один рухомий склад — одна культура — один отримувач.

«Друга проблема — неправильно оформлені документи. Приходить рухомий склад з неправильно оформленими документами і 2-3 доби чекає, поки експедитор достукається до отримувача вантажу і переробить документи»,— пояснює Максим Волченко.

Компанія «Алмейда Груп» групп експортує зерно через переход з Румунією Вадул-Сірет.

«Черга зі сторони румунських перевізників пояснюється тим, що у них теж неправильно побудована логістика. Якщо поїзд повинен вивантажуватися за добу, то вони на це витрачають 2-3 доби. До того ж румунська сторона раніше не мала страву з таким документообігом, як зараз. Та й раніше після 18 год. до румунського перевізника не можна було додзвонитися. Це вже зараз вони перейшли на цілодобову роботу»,— розповідає керівник.