В LNZ Group очікують у грудні встановити власний рекорд експорту зерна Зерновим коридором

Зернотрейдинг на сьогодні з’являється одним з ключових напрямків діяльності LNZ Group, хоча його активним розвитком компанія почала займатися лише кілька років тому. Річний обіг закупівлі компанією агропродукції практично відразу сягнув 1,5 млн тонн зі стабільною тенденцією до подальшого росту.

Але, як розповіли у LNZ Group сайту Latifundist.com, з початком війни їй прийшлося коригувати всі напрямки трейдингу, включаючи зерновий. Основний акцент зробили на міжнародній торгівлі, оскільки звичні ланцюжки постачання, на жаль, не витримали випробування війною. Географічно більшість партнерів LNZ Group на зовнішньому ринку сконцентрована в чотирьох регіонах: на Близькому Сході, в північній Африці, в Азії і Європі.

Однією з особливостей 2022 року для компанії стало налагодження трейдингу через міжнародний Зерновий коридор. Цим шляхом холдинг наразі реалізує як власну продукцію, так і зерно своїх українських партнерів.

«Звісно, всім відомі проблеми, пов’язані з функціонуванням міжнародного зернового коридору, нас теж не минають. Тим не менш, LNZ практично щомісяця вдається нарощувати об’єми поставок», — уточнюють в компанії.

За підсумками грудня в компанії сподіваються вийти на показник в 120 тис. тонн — рекорд продажу зерна за місяць в межах Зернового коридору.