На західних кордонах стоїть 6,5 тис. вагонів із зерном

На західних прикордонних переходах в чергах із зерновими вантажами знаходиться 6 545 вагонів. Щодобова передача зернових складає 648 вагонів, тобто черга в середньому на 10-10,5 діб.

Про це розповів заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов.

Він зазначив, що загалом на кордоні стоїть 21,6 тис. вагонів різної номенклатури вантажів. За словами Валерія Ткачова, найважча ситуація загалом на переході Чоп-Чієрна (перехід із Словаччиною), де стоїть черга 7 627 вагонів і черга складає 29 діб. Черга сформувалася із великої кількості вагонів з рудою. Із зерном там стоїть 351 вагон.

«Якщо говорити про зернові вантажі, то найбільша черга стоїть у напряму Батьово – Еперешке (з Угорщиною). Туди стоїть 2 364 вагони із зерном, при цьому щодобово передаємо 118-120 вагонів. Тобто тут черга майже на 20 діб. І це самий проблемний на сьогодні для зерновиків перехід», — зазначив Влерій Ткачов.

Також складна ситуація на переходах Дяково–Халмеу (Румунія), де черга складає 956 вагонів, а передають щодоби лише 31 вагон, — там майже на місяць вишикувалась черга.

«Також у нас є черга в напрямку Ізов–Грубешув (Польща) 1539 вагонів. Але там приймається 180 вагонів на добу, тому там менше 10 діб маємо чергу», — розповів спікер.

Загалом Валерій Ткачов відзначив, що загальна здача вантажів на кордоні у грудні просідає на 7%, але передача вагонів із зерном має позитивну динаміку і зросла на 7 вагонів, або на 1 %.

Нагадаємо, середньодобове навантаження зерна у вагони знизилося через повільну роботу морпортів — Ткачов.