Середньодобове навантаження зерна у вагони знизилося через повільну роботу морпортів — Ткачов

За оперативними даними за грудень 2022 року обсяги навантаження зернових вантажів на залізниці склали 1 710.3 тис. т (28,9% від загального навантаження — 5 925.3 тис. т). Середньодобові обсяги навантаження за цей період склали 81 тис. т.

Про це розповів  заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов.

За аналогічний період минулого року середньодобове навантаження складало 120 тис. т. 

«На останньому тижні ми вантажимо менше ніж 100 тис. т. В морських портах у нас зменшилось вивантаження, через те, що країна-агресор блокує огляди суден у Босфорі, тому не доходять кораблі до портів України, і у нас дуже повільно йде відвантаження у морських портах. За добу вони оглядають 2-3 судна, хоча раніше вони оглядали 7 і були часи, що й до 10 суден. Через це у нас зменшуються обсяги навантаження, обсяги перевезення і експорту», — говорить Валерій Ткачов.

За 21 день грудня УЗ перевезла 1,8 млн т агропродукції. Із них через західні прикордонні переходи проїхало 737 тис. т, а через морські порти — 1, 48 млн т.

Якщо казати про західні кордони, то найбільше агропродукції проїхало через пункти пропуску Ізов (175 тис. т), Батьово (140 тис. т) і Чоп (84 тис. т).

Серед морських портів найбільше прийняли експортних вантажів порт Чорноморськ для ТІС (316 тис. т), порт Одеса (266 тис. т) і порт Чорноморськ (244 тис. т).

Валерій Ткачов зазначив, що об'єм перевезень залишається на рівні минулого місяця.

Нагадаємо, УЗ обмежить перевезення зерна в Угорщину.