Аграріям продовжили реєстрацію на отримання техніки для завантаження полімерних рукавів

Реєстрація учасників для отримання обладнання для роботи із полімерними рукавами буде можлива до 15 грудня. Процес реєстрації відбувається у два етапи: для отримувачів техніки та для обрання їх сільгоспвиробниками.

Про це повідомила пресслужба Міністерства аграрної політики.

У рамках програми з надання аграріям засобів тимчасового зберігання зерна, — полімерних рукавів та обладнання для цього, —  українські фермери отримають близько 31 тис. зернових рукавів, місткістю 200 тонн кожен, що забезпечить зберігання 30% від загальнонаціональної потреби.

Також проводиться реєстрація для отримання 105 комплектів спеціальної техніки для завантаження / розвантаження зернових рукавів.

«Один комплект складається із 1 завантажувача, 1 розвантажувача та 1 бункера-перевантажувача, та надаватиметься у розрахунку для завантаження щонайменше 292 зернових рукавів», — зазначається у повідомленні.

Другий етап триватиме до 15 грудня, із назвою програми у ДАРі «Вибір отримувача техніки – надавача послуг із завантаження рукавів для зберігання зерна, отриманих від ФАО».

«У межах цього етапу отримувачі зернових рукавів від ФАО можуть подати заявку на послуги із заповнення отриманих рукавів та обрати зі списку компанію-оператора, що, на їхню думку, повинна отримати техніку, а також зазначити кількість рукавів для завантаження обраним оператором», — повідомляють у Міністерстві.

Нагадаємо, в Україні починається закупівля пшениці для програми Grain from Ukraine.