Для працівників агросектору необхідно продовжити строк відстрочки від мобілізації — Мінагрополітики

До прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля звернулась Асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» з проханням пролонгувати строк дії відстрочки від мобілізації ще на 2 місяці задля безперебійної роботи підприємств агросектору.

Державний секретар Міністерства аграрної політики та продовольства України Віктор Канцурак зазначив, що наразі пролонгація відстрочки є необхідним кроком для забезпечення продовольчої безпеки держави, повідомила прес-служба Мінагрополітики.

«Бронювання військовозобов’язаних працівників підприємств, установ і організацій агропромислового комплексу є край важливим для завершення сільськогосподарських польових робіт. В листопаді уже завершиться відстрочка від призову відповідно до наказів, які були видані в травні 2022 року та березні-квітні 2022 року. Мінагрополітики підтримує агросектор і до прийняття необхідного законопроекту вважає необхідним пролонгувати уже видані бронювання», — підкреслив Віктор Канцурак.

Представники агросектору просять урядовців підтримати повторне продовження на 2 місяці строку дії відстрочки від мобілізації на період розробки та затвердження відповідного законодавства й врегулювання оновленої процедури бронювання.

Нагадаємо, починаючи з 14 жовтня бронювання військовозобов’язаних працівників підприємств, установ і організацій агропромислового комплексу можливе ВИКЛЮЧНО через кабінет запитів на бронювання.