Відправники зерна не виконують узгоджені з Укрзалізницею плани навантаження вагонів — УЗ

Вантажовідправники зернових вантажів не виконують узгоджені з Укрзалізницею плани навантаження вагонів в напрямку західних прикордонних переходів.

За інформацією заступника директора департаменту комерційної роботи УЗ Валерія Ткачова, станом на 20 жовтня відсоток виконання планів складав лише 24,1%. З запланованих під навантаження зерном 15 184 вагонв було використано лише 3 665 вагони.

«Причина — переорієнтація зернових вантажів на морські порти України завдяки функціюванню Зернового коридору», — говорить Валерій Ткачов.

Він наголошує — вантажовідправникам, що не збираються відвантажувати зерно в напрямку західних переходів, слід анулювати погодженні плани, щоб надати змогу іншим відправникам відвантажити зерно.

Валерій Ткачов закликає відправників бути відповідальними при плануванні перевезень зерна, «адже перед нами стоїть надскладне завдання забезпечити в повному обсязі експорт аграрної продукції!»

Нагадаємо, на аукціонах по розподілу вагонів філії ЦТЛ Укрзалізниці спостерігається падіння активності та зниження ставок.