Трейдинг G.R. Agro живе за рахунок власних автомобілів — Артем Ремпен

Група компаній G.R.Agro експортує зерно різними шляхами. Проте саме автомобілі забезпечують стабільні перевезення. Тому в компанії думають про розширення автопарку, який зараз складається із 70 вантажівок.

Про це  операційний директор компанії Артем Ремпен розповів у інтерв'ю Elevatorist.com.

«Одними автомобілями ми не можемо все перевезти, але вони дають постійним потік, тому наш трейдинг живе в більшій мірі за рахунок власних автомобілів. Небагато зерна ми відправляли вагонами, але це дуже неоднозначний спосіб. З одного боку приходить багато вагонів і можна транспортувати велику партію, з іншого ця партія дуже довго їде, там виникають нюанси по якості зерна», — зазначив керівник.

Як розповів Артем Ремпен, щоб перевезти 1 тисячу тонн продукції, потрібно півтора-два тижні. Вантажівками компанії перевозять до 3 тис. т зерна в місяць.

«З автомобілями є ще один нюанс.  В Європі на переробних заводах немає автомобілерозвантажувачів. Ми зустріли лише одне підприємство з розвантажувачем. У них приймання в основному з самоскидів, або з біг бегів. І цей фактор зменшує кількість наших вантажівок, що можуть перевозити товар до ЄС», — розповів Артем Ремпен.

Читайте повну версію інтерв'ю «Артем Ремпен: Логістика «грає» весь український зерновий ринок».