В Україні дорожчає продовольча пшениця

Цього тижня в більшості регіонів України ціни на продовольчу пшеницю підвищуються через попит переробників. На 6 жовтня закупівельні ціни озвучуються на 100-200 грн/т вище показників минулого тижня.

Про це повідомляють аналітики «АПК-Інформ».

Закупівельні ціни на пшеницю 2 і 3 класу на переробних підприємствах знаходяться в діапазонах 5600-6600 грн/т та 5500-6500 грн/т СРТ.

«Однак варто зазначити, що поодинокі покупці, зокрема центрального та південного регіону, намагаючись залучити пропозиції багатотоннажних партій сировини, фіксували більш високі ціни попиту на рівні 7000-7200 грн/т СРТ», — йдеться в повідомленні.

Як зазначають аналітики, борошномели здебільшого продовжують підвищувати закупівельні ціни, оскільки відчувають складнощі із закупівлею пшениці, особливо 2 класу. Це пояснювалось стримуванням продажу аграріями, які в першу чергу намагались реалізувати пшеницю з нижчими якісними показниками.

Ціни також підтримує висока конкуренція за пшеницю між переробниками та трейдерами, а також перспективи майбутнього врожаю через ймовірне скорочення посівних площ під озиминою. Однак низькі темпи збуту борошна продовжують тиснути на вартість пшениці.

Нагадаємо, ціни на українську кукурудзу не ростуть через чутки про можливу зупинку зернових коридорів.