Залізнична лінія між Одещиною та Молдовою досі не запрацювала

Ділянка залізниці між Басарабяскою (Молдова) та Березиним (Одеська область) досі не запрацювала через відсутність митниці на переході. Лінію відкрили 22 серпня. 

Про це повідомляє Rail.insider.

Залізничники України та Молдови разом із представниками відповідних державних відомств намагаються прискорити процес організації регулярного вантажного руху.

За словами голови ДП «Залізниця Молдови» Олега Тофілата, щоб система запрацювала, влада двох країн має внести зміни до Угоди між урядами України та Молдови про пункти пропуску через митний кордон, оснастити їх та скоординувати технологічні схеми проведення контролю.

3 жовтня відбулася нарада щодо організації вантажного руху між Україною та Молдовою, на якій прийняли рішення організувати пункт спільного контролю на станції Басарабяска у Молдові.

«На українській стороні немає для цього необхідної інфраструктури, а облаштування займе час. Також це значно прискорить сам процес прикордонного, митного контролю», — пояснив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов.

Нагадаємо, залізничники відновили лінію Березине-Басарабяска, що з'єднує Одещину та Молдову, в рекордно короткі терміни, та відкрили її 22 серпня.