Залізничники відновили лінію Березине-Басарабяска, що з'єднує Одещину та Молдову

Починає працювати відновлена залізнична лінія з Одеської області до Молдови
Починає працювати відновлена залізнична лінія з Одеської області до Молдови
Джерело фото: Пресслужба Мінінфраструктури Молдови

Від сьогодні, 22 серпня, розпочинається рух потягів по відновленій залізничній лінії Березине (Одеська область) — Басарабяска (Молдова), яка є головним маршрутом для сполучення Одеси та Дунайських портів.

Про це повідомляє міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Зазначається, що цим маршрутом слідуватимуть в першу чергу вантажні потяги. Завдяки відновленій лінії південна частина Одеської області отримає більш якісне залізничне сполучення як по існуючій ділянці від Белгорода-Дністровського до Ізмаїла, так і до порту Рені.

«Відновлення цього маршруту стало життєвонеобхідним на тлі постійних атак мосту через Дністровський лиман російськими окупантами. Відтепер маємо альтернативу – головний залізничний маршрут для сполучення Одеси та Дунайських портів – «Рені» та «Ізмаїл» надійно підключений до залізничного сполучення», — зазначається в повідомленні.
В Мінінфраструктури розраховують, що об’єм вантажоперевезень на цій ділянці в середньому буде на рівні 10 млн т на рік.
 

Нагадаємо, 24 червня 2022 року міністерства інфраструктури України та інфраструктури і регіонального розвитку Молдови підписали меморандум про взаєморозуміння, який передбачав запуск залізничного руху від Басарабяски до Березино в Одеській області до осені 2022 року. Планувалося, що Україна побудує залізничну ділянку протяжністю 23 км, Молдова — 1,2 км.