УДП з початку року відремонтувало 31 судно на своєму заводі

ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» на своєму суднобудівно-судноремонтному заводі у Кілії відремонтувало 31 судно з початку року.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив керівник УДП Дмитро Москаленко.

«Через заводські потужності вже пройшла 31 одиниця флоту — буксири-штовхачі, самохідні суховантажні судна, баржі. За цей час проводилися всі види робіт — заводські, докові та міжрейсові», — пише керівник.

В УДП на початку програми пріоритет віддавався ремонту барж, адже не вистачало тоннажу для перевезення вантажів. Зараз пароплавство намагається ставити судна в ремонт комплексно — теплохід та баржі, з яких формується караван.

Дмитро Москаленко зазначив, що на заводі начно зросла частка капітальних ремонтів, які передбачають заміну металу корпусу, капітальні ремонти двигунів, навісного обладнання.

«Спочатку завод у плануванні діяльності дотримувався балансу між якістю та швидкістю робіт, тепер основний пріоритет – якість. Флот має надовго отримати запас міцності. Саме тому за останні кілька місяців було виконано більше капітальних ремонтів ніж за декілька останніх років», — інформує очільник УДП.

Він також говорить, що на даний час завод забезпечений усім необхідним для ремонтів обладнанням. У планах – придбання додаткового устаткування для виконання малярних робіт. Також поступово на заводському складі створюється незнижуваний запас основних витратних матеріалів, щоб динаміка проведення ремонтів не залежала від термінів їх поставки. Крім того, на заводі розширили штат працівників — на роботу прийняті зварювальники, судноскладальники, слюсарі-судноремонтники.

Нагадаємо, на початку серпня в УДП повідомили, що мають намір за підтримки Міністерства інфраструктури реалізувати проект із власної перевалки зернових вантажів на Дунаї.