Інвестиції у логістику та в перевантажувальні термінали в Україні продовжуються навіть під час війни — учасник ринку

Міжнародні інветори чекають закінчення війни для того, щоб активно продовжити інвестування в Україну. Але навіть на сьогодні з точки зору інвестицій у логістику, в перевантажувальні термінали, в транспортні засоби, інвестиції ідуть.

Про це в інтерв’ю Харківському пресклубу розповів віце-президент інвестиційної компанії «СігмаБлейзер Україна» Валерій Дема, повідомила прес-служба AgroGeneration.

За словами Валерія Деми, не можна сказати що обсяг інвестицій зараз великий, але вони таки ідуть. І сам факт існування цих інвестицій є дуже важливим, незалежно від обсягів.

«Цей факт говорить про те, що приватний інвестор упевнений у перемозі України і навіть у розпал війни не боїться вкладати кошти. Звичайно, якщо порівнювати з минулим роком, обсяги інвестицій в аграрний сектор впали, мабуть, у 10 разів, а може, й більше. Дуже багато проєктів призупинено, на жаль. Але ринок інвестицій не помер. Це ключовий показник. Так, він упав, зменшився, але він не помер, інвестиції є. Обсяг позитивних очікувань на післявоєнний час — за останні 20 років я такого не бачив», — сказав Валерій Дема.

За його словами, зараз паралельно з міждержавними перемовинами і створенням планів на післявоєнну відбудову, такі ж саме розмови точаться посеред приватних інвесторів; є чітке розуміння, що існує зацікавленість приватних інвесторів. Валерій Дема говорить, що є навіть цілий бізнес-напрямок, який так і зветься — інфраструктурна розбудова.