УДП хоче зайнятися власною перевалкою зерна на Дунаї

ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» має намір за підтримки Міністерства інфраструктури реалізувати проект із власної перевалки зернових вантажів.

Про це в інтерв'ю порталу ЦТС розповів тимчасовий виконувач обов’язків голови УДП Дмитро Москаленко.

За його словами, на сьогодні попит на перевалочні потужності в Придунав'ї суттєво перевищує пропозицію, і затребуване будь-яке місце біля води, оснащене всім необхідним для перевалки.

«На території заводу є величезний незадіяний майданчик, на ньому можлива організація власного стивідорного комплексу. Ми хочемо, щоб УДП було не лише перевізником вантажів Дунаєм, а й стивідорною компанією. Ми маємо запит із боку аграрних виробників, ми знаємо, як ефективно реалізовувати такі проекти. Частина нової команди прийшла з аграрного стивідорного бізнесу», — розповів керівник УДП.

Дмитро Москаленко сказав, мова йдет про конструкції, що легко зводяться, які можна зібрати за півтора-два місяці. Перевалювати мають намір по прямому варіанту, з причалу на судно.

«Це буде прямий варіант, ми вже маємо проект. Думаю, що в такий спосіб ми вийдемо на 30-40 тис. тонн на місяць. Термін окупності — до 5 місяців», — уточнив деталі Дмитро Москаленко.

Насамперед, МІУ має погодити проект та включити його до фінплану. В УДП сподіваються, що проект буде підтримано, бо керівництво галузі активно сприяє розвитку дунайського напряму.