Кількість візків для перестановки вагонів на євроколію на переходах зросла вдесятеро

АТ «Укрзалізниця»  збільшило кількість візків для перестановки рухомого складу на колію стандарту 1435 мм майже у 10 разів від початку повномасштабного вторгнення: від 300 до 2,9 тис. одиниць.

Про це повідомляє Rail.insider.

Після блокування портів агробізнес спрямував свої вантажі через прикордонні переходи, і зіткнулися з проблемою нестачі візків для перестановки рухомого складу на євроколію.

Як розповів заступник директора департаменту комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов, зараз кількість візків зросла зі 300 до майже 2,9 тис. одиниць, що працюють на п’ятьох пунктах перестановки.

«Більше половини зазначеної кількості (1,6 тис. одиниць) закріплені за пунктами перестановки на станції Вадул-Сірет. Проте прикордонний перехід із Румунією продовжує відчувати нестачу візків. Це пов’язано передусім із простоюванням вагонів у чергах до румунського порту Констанца. За даними представника УЗ, наразі оборот рухомого складу на цьому напрямку перевищує 17 діб», — вказується в матеріалі.

В УЗ більше не планують збільшувати кількість візків, оскільки не буде де їх зберігати.

Нагадаємо, УЗ планує залучити до перевезень агропродукції найближчим часом ще до 500 зерновозів. Також клієнтам пропонують перевозити зерно цементовозами і мінераловозами.