Польська компанія звела перший ангар перевантажувального пункту на кордоні з Україною

В польському Холмі почали зводити тимчасові ангари для зберігання і перевантаження зерна
В польському Холмі почали зводити тимчасові ангари для зберігання і перевантаження зерна

У польському Холмі, що знаходиться за 25 км від кордону з Україною, ETC Terminal звів перший із двох ангарів для тимчасового зберігання зерна. Агропродукція з цього терміналу згодом буде відправлена у контейнерах до Іспанії.

Про це повідомляє REUA.

«Нещодавно ми також виставили дві ваги для вантажівок. Кожен з наших постачальників зустрів часовий тиск, який на нас накладає ситуація в Україні», — сказав керуючий директор ETC Terminal (Холм) Кацпер Вєчорек.

Нагадаємо, наприкінці серпня до Холму прибудуть контейнери іспанського залізничного оператора Renfe, оснащені спеціальними великими мішками для транспортування зерна. Завантажений парк польська дочка DB Cargo доставить на термінал Lódz Spedcont в Лодзі, а згодом 600 тонн кукурудзи у 25 одиницях 40-футових контейнерів відправиться через Дуйсбург до порту в Барселоні. Це пілотний проєкт, який має перевірити доцільність залізничних перевезень зерна із України в Іспанію.

Також вказується, що ETC Terminal (м. Холм) почав активно працювати над перевезенням зерна з України у серпні. Вже підтверджені 120 тис. тонн вантажів для обробки. Оператором виступає DB Cargo.