Окупанти створюють інфраструктуру для вивезення українського зерна з Бердянську

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області окупанти намагаються поновити вивезення українського зерна. Для організації процесу було створено так звану «ГУК» (рос. — Государственная унитарная компания). Її діяльність безпосередньо контролює колаборант Євген Балицький — колишній народний депутат, депутат Запорізької облради від забороненого «Опозиційного блоку».

Про це повідомляє ГУ розвідки Міністерства оборони України.

Для створення діючої інфраструктури вивезення зерна, колаборанти «націоналізували» (захопили) припортовий елеватор підприємства «Нова хортиця» у Бердянську, завантажувальний комплекс підприємства «Аскет Шиппінг» у порту Бердянськ, елеватори підприємств «Кернел», «Оптімус» та інших зернотрейдерів.

«ГУК» встановлені закупівельні ціни на сільгосппродукцію: пшениця фуражна — 6000,00 рос.руб., пшениця продовольча — 9000,00 рос.руб., ячмінь — 7000,00 рос.руб. за 1 тонну. Сільгоспвиробників така ціна категорично не влаштовує, тож вони намагаються не продавати врожай, а зберігати його в сховищах. За відсутності вільних сховищ — в інших, не пристосованих для цього приміщеннях або навіть на відкритих майданчиках», — йдеться у повідомленні.

Перше судно під загрузку має прибути 10 липня. 17 липня очікується прибуття судна Zhibek Zholy, яке вже вивозило крадене зерно з Бердянська.

Нагадаємо, турецька влада дозволила вантажному судну Zhibek Zholy (Жібек Жоли) із зерном, яке було вивезене із захопленого порту Бердянська, залишити порт Карас.