УЗ проведе аукціон на зерновози з відправленням закордон

АТ «Укрзалізниця» планує реалізовувати на торгах право користування зерновозами філії «Центр транспортної логістики» з відправленням до третіх країн. Торги відбудуться 24 червня. Стартова ціна — 2167 грн/добу.

Про це розповів заступник директора департаменту комерційної роботи товариства Валерій Ткачов під час наради із представниками аграрного бізнесу 23 червня, пише Rail.insider.

У системі «Прозорро.Продажі» УЗ виставила на аукціон додаткові вагоновідправки у зерновозах. Йдеться про 78 вагонів з періодом навантаження з 1 по 5 липня.

Пропонується два лоти на кожний день:

  • один лот на 50 вагонів по Україні (за винятком станцій Конотопської дирекції Південно-Західної залізниці, а також станцій регіональної філії Донецької залізниці);
  • один лот на 28 зерновозів із полігоном вивантаження «треті країни з перестановкою вагонів на візки іншої ширини колії». В цьому лоті вагони мають бути оформлені однією груповою відправкою.

Лот на експорт буде рухатися за загальними правилами.

«Сподіваємося, наші вагони не потраплять на ті переходи, де стоїть черга у 20–30 діб. Якщо ж торги покажуть це, то під час наступних торгів будемо вводити обмеження щодо деяких прикордонних переходів, аби не стояти у чергах», — наголосив Ткачов.

Вагоновідправки з датою навантаження 11—15 липня розіграють на аукціоні 24 червня.

Виставлено п’ять лотів, або 150 вагонів, на щодень:

  • один лот на 10 зерновозів,
  • два лоти на 20 вагонів,
  • два лоти на 50 зерновозів.

За словами посадовця, УЗ планує реалізовувати свій рухомий склад через аукціони в подальшому. Згодом передбачається збільшувати кількість вагоновідправок і розширювати діапазон надання вагонів різного типу.