Бангладеш хоче імпортувати російську пшеницю замість індійської

Бангладеш намагається забезпечити імпорт пшениці з росії. Після заборони Індії на експорт в країні старалися забезпечити поставки за допомогою міжнародних тендерів, але скасували їх через високі ціни.

Про це повідомляє Reuters.

Загалом країна імпортує близько 7 млн т пшениці за рік. В минулому році понад 2/3 цієї кількості надійшло з Індії. Бангладеш платив до $400 за тонну вартості та фрахту за індійську пшеницю. Після заборони експорту культури з Індії інші постачальники почали котирувати вартість культури понад $460, що підвищило місцеві ціни в Бангладеш.

Уряд Бангладешу намагається стримати різкі ціни на сировину після того, як інфляція досягла восьмирічного максимуму в травні, а запаси пшениці в країні досягли найнижчого рівня за останні три роки і складають 166 тис. т.

Угода про постачання з росією, найбільшим у світі експортером пшениці, може допомогти Бангладешу задовольнити потреби пшениці нижче високих світових цін. Як сказвав представник уряду, Бангладеш зацікавлений в імпорті щонайменше 200 тис. т пшениці з росії.