В Чорному морі відкрили один з раніше перекритих районів — карта

В суботу 19 лютого о 23:00 за київським часом припинили дію попередження про закриття декількох морських районів в Чорному морі через військові навчання РФ.

Про це повідомив керівник Моніторингової групи по кримських санкціях та свободі судноплавства, головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко.

«Наразі карта перекрить виглядає наступним чином (див. фото). Тобто рекомендований маршрут від Бософра до Одеси (зелений пунктир на карті) вже не перекритий. Залишається перекритим (в частині поруч з окупованим Кримом) рекомендований маршрут від Одеси в напрямку Поті, Батумі», — написав Клименко.

У коментарі ЦТС у Міністерстві інфраструктури підтвердили, що перекриття акваторії одного району Чорного моря закінчилося ввечері 19 лютого, інший залишається перекритим до 11 березня. 

До того ж, шість великих десантних кораблів (3 - з Північного флоту РФ, 3- з Балтійського), ракетний катер ЧФ, тральщик ЧФ, 3 потужних рятувально-буксирних судна ЧФ РФ, корвет Бергової охрани ФСБ РФ наразі проводять великі десантні навчання в районі на захід від Бакальської коси (на карті - жовтим). Бакальська коса — це Раздольненський район на північно-західному узбережжі окупованого Криму, між Кримом та Скадовськом (Херсонська область).

Нагадаємо, Росія оголосила про перекриття для ракетних та артилерійських навчань на тиждень районів Чорного моря разом з судноплавними коридорами. Однак військові навчання РФ у Чорному морі не вплинули на роботу портів України.