Перехід на е-ТТН забезпечить прозорість бізнес-процесів

Перехід на е-ТТН дозволить миттєво погоджувати та підписувати з контрагентами документи на вантажні перевезення, унеможливлює втрату документів та забезпечує прозорість бізнес-процесів.

Про це в інтерв’ю для AgroPolit.com розповів заступника міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Тарас Дзьоба.

«Загалом найбільша кількість питань щодо впровадження і використання е-ТТН виникає в аграрного бізнесу. Наразі все ще є проблеми із доступом до Інтернету в полях, щоб створювати, переглядати і підписувати документ електронним підписом. Додаткові складнощі можуть бути спричинені слабким рівнем цифрової грамотності працівників. Також у полі може бути складно визначити правильну вагу вантажу під час навантаження для заповнення накладної», — розповів Дзьоба.

Він вважає, що після повноцінного впровадження системи е-ТТН, вдасться знизити кількість порушень вагового контролю на дорогах в агросекторі.

Нагадаємо, з 1 серпня 2022 р в Україні введуть електронну форму товарно-транспортної накладної (ТТН) для всіх вантажних перевезень територією України.