Обсяги річкових перевезень зерна продовжать зростати

Минулого сезону 2020/21 частка річкових перевезень зерна зросла. Об’єм зернових перевезення річкою продовжить збільшуватись і далі.

Такою думкою поділився президент Української зернової асоціації (УЗА) Микола Горбачьов в інтерв'ю виданню «Порти України».

«Зверніть увагу — всі компанії, які залучені до цього процесу, розширюють власний флот: і «НІБУЛОН», і «Грейн-Трансшипмент», і «Аскет Шиппінг». Зростатиме виробництво зерна — зберігатиметься ця тенденція», — сказав Микола Горбачов.

Він зазначив, що з погляду логістики експортерам вигідніше перевозити судами, оскільки одна баржа рівнозначна 200 вантажівкам або 57 вагонам.

Водночас зі зростанням обсягів перевезень зерна річкою гостро стане проблема річкової інфраструктури.

«Звичайно, шлюзи — це найбільша проблема, і її доведеться якось вирішувати. Поки що вона перебуває у відкладеному режимі. Потрібні дуже великі інвестиції. Нам ця інфраструктура дісталася від Радянського Союзу, доки у неї практично нічого не вкладено. Старі шлюзи, гідротехнічне обладнання старе. Ніхто не хоче ні розширювати старі, ні будувати нові», — пояснив Микола Горбачов.

Нагадаємо, що на початку грудня Каховський шлюз двічі закривали на аварійний ремонт. На шлюзі виявили порушення, що перешкоджають безпечній експлуатації шлюзу.

Крім того, через Каховський шлюз річкову навігацію вирішили не продовжувати поточного 2021 року.