Експерт назвав області, в яких збільшиться будівництво елеваторів

Кількість нових елеваторів зросте у Сумській, Чернігівській та Житомирській областях. Там є сильний дефіцит потужностей, порівняно з центральним та південним регіонами України.

Про це розповів комерційний директор, співголова комерційного напрямку KMZ Industries Олександр Небесський у матеріалі Еlevatorist.com.

У зв'язку зі змінами клімату на північно-західний напрямок переміщуються оптимальні кліматичні умови для вирощування зернових в Україні, зростає врожайність і, відповідно, збільшується дефіцит елеваторного зберігання.

«Минулого року, наприклад, дуже активізувалася Житомирська область, цього року тенденція продовжується. За прогнозами деяких експертів, до 2025 року у Житомирській області прогнозується збільшення потужностей зберігання до 40%. Наразі обсяг зберігання у Житомирській області — близько 1,4 млн т, тобто вони вийдуть до 2 млн т зберігання. Переважно будуватимуться середні та малі господарства, у яких від 1000 до 5000 га землі», — зазначив Олександр Небесський.

Нагадаємо, сертифіковані елеваторні потужності в Україні становлять близько 45–50 млн т. На тлі врожаю в 100 млн т дефіцит елеваторів — понад 50%.

Читати по темі: Як перевезти машинобудівний завод в інше місто — досвід KMZ Industries