В Україні з'явиться унікальний судновантажний комплекс

RISOIL S.A. встановить унікальний судновантажний комплекс на двосторонньому пірсі, що будується.
RISOIL S.A. встановить унікальний судновантажний комплекс на двосторонньому пірсі, що будується.
Джерело фото: Facebook

На двосторонньому пірсі «Рісоїл Термінал» компанії RISOIL S.A., що будується, в морському порту Чорноморськ облаштують унікальний для України судновантажний комплекс.

Про це повідомила пресслужба компанії у Facebook.

«Для акціонерів RISOIL — Олександра Мінова та Шоти Хаджішвілі — принципово використовувати технології з мінімальним впливом на навколишнє середовище. Neuero Industrietechnik виграла тендер, якому передував ретельний аналіз ринку та наявних пропозицій», — повідомив генеральний директор групи терміналів RISOIL Євген Садовий.

Стаціонарна судновантажна система складатиметься з трьох веж та шести стріл. Комплекс зможе приймати два потоки зерна по 1500 т/годину та відвантажувати його у різних комбінаціях. Система також зможе приймати зерно з води — барж та каботажних суден. Це дозволить знизити навантаження з автомобільних та залізничних колій та одночасно збільшити вантажопотік.

Обладнання також екологічне: на стрілах встановлені пилоприбивні голівки, всі місця пересипу зерна ізольовані та аспіруються.

Будувати двосторонній пірс RISOIL почав у середині квітня 2021 року. На сьогодні вже завершено занурення паль, продовжується монтаж галереї для навантаження зернових.