В Україні призупинили бронювання працівників — аграрні асоціації

20 жовтня була зупинена процедура електронного бронювання працівників критично важливих підприємств. Також Мінекономіки призупинило процес видачі наказів про бронювання, повідомляє Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА).

Читайте всі новини елеваторного ринку в нашому Телеграм-каналі

«Бізнес надзвичайно стурбований поточним станом справ, зокрема відсутністю офіційної комунікації з боку органів влади. Наразі бізнес, який є основним джерелом коштів на оборону держави, не розуміє, як відбуватиметься процедура бронювання та як планувати надалі операційну діяльність. Окрім деструктивного впливу на бізнес всередині країни, дана ситуація створює негативні сигнали для наших міжнародних партнерів, інвесторів та замовників», — йдеться у повідомленні.

Як можливе тимчасове рішення цієї ситуації бізнес пропонує розглянути можливість автоматично продовжити дію чинних бронювань в реєстрі «Оберіг» на 60 календарних днів.

 

«Українська зернова асоціація» (УЗА) також просить уряд запровадити можливість автоматичної пролонгації статусу критичного підприємства та продовження дії бронювань на період проведення загального аудиту. 

Читайте також: Дефіцит кваліфікованих кадрів для ОЕЗ руйнує передову галузь нашого АПК

Євгенія Тулаїнова, Elevatorist.com, 2024 р.