Волинь-зерно-продукт збільшує потужності зберігання власного перевантажувального терміналу до 100 тис. т

Компанія «Волинь-зерно-продукт» збільшила потужності одночасного зберігання на своєму перевантажувальному терміналі біля кордону з Польщею до 80 тис. т. Цього року на підприємстві планують побудувати ще два склади.

Про це розповів засновник компанії «Волинь-Зерно-Продукт» Євген Дудка в інтерв'ю Latifundist.com.

«Плануємо в цьому році побудувати два склади підлогового зберігання загальною місткістю 15 тис. т», — розповів Євген Дудка.

На терміналі використовують вузьку європейську колію. Керівник зазначив, що тут планують обробляти не тільки зернові вантажі, але й металобрухт, дерево, мінеральні добрива.

Євген Дудка наголосив, що 2024 рік для компанії — це рік оптимізації.

«Ми не припиняли інвестувати і продовжуємо це робити далі. У 2024 році зробимо все, що не доробили у попередні роки. Зараз ринки попадали. Багато хто збитковий. Крок за кроком постає питання оптимізації», — каже керівник.

Він розповів, що зараз компанія розвиває та модернізує старі борошномельні підприємства, які перед повномасштабним вторгненням хотіли «списати».

«До війни ми хотіли закрити старе виробництво і запустити нове з огляду на сучасний ринок і сучасні потреби. Але зараз старі виробництва ми поставили на реконструкцію. Тепер хочемо зробити їх експортоорієнтованими і, якщо вдасться, запустити назад на існуючий ринок», — сказав засновник компанії.