Деякі залізничні прикордонні переходи все ще не задіяні для перевантаження зерна — експерт

На західному кордоні можна збільшити обсяги перевантаження зерна на залізниці за рахунок потужнішої інфраструктури, а також задіюючи прикордонні переходи, на яких зараз переробляють вантажі інших типів.

Про це розповів директор ТОВ «АЛМЕЙДА ГРУП» Максим Волченко в матеріалі Elevatorist.com.

За його словами, не всі резерви пропускної спроможності залізниці на кордоні використані, оскільки навантаження зернових вантажів на переходи нерівномірне.

«Перевезення зерна в пікові періоди на Польщу через Ягодин та Мостиську виглядають на максимумі своїх можливостей. Однак, при організації налагодженої роботи контролюючих служб, інфраструктури та перевізників ці «максимальні» обсяги можна збільшити мінімум вдвічі», — йдеться в матеріалі.

Також Максим Волченко вказує на те, що деякі переходи «заточені» тільки на перевезення інших вантажів, а не аграрної продукції. Тому в них є потенціал і для перевантаження зерна.

«Прикордонний перехід Рава-Руська-Верхрата задіяний виключно на перевезенні глини та вугілля. За два роки війни через вказаний перехід не проїхало жодної тонни зернових вантажів. Також ми говоримо, що привабливим виглядає логістика зерна через Румунію. Так, але при цьому через прикордонний перехід Дяково-Халмеу перевозиться лише 1/10 частина українського агроекспорту», — каже керівник.

Читайте більше в матеріалі: «Термінали на західному кордоні будують всюди, де є можливість — ринок про сухопутні шляхи експорту агропродукції»