УДП збільшить кількість караванів для транспортування вантажів Дунаєм

«Українське Дунайське пароплавство» (УДП) збільшить кількість караванів, задіних у Дунайському зерновому шляху та продовжить його лінію на Верхній Дунай.

Про це повідомив генеральний директор ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» Дмитро Москаленко.

«На лінії наразі працює 5 караванів УДП. Плануємо поступово збільшувати їх кількість. Після модернізації першої партії самохідних суден продовжимо лінію на Верхній Дунай. Це збільшить тривалість рейсу, але й обсяги перевезень також зростуть»,— проінформував керівник.

Дмитро Москаленко також зазначив, що наразі у в сербському порту Нові Сад наразі завантажується черговий караван УДП («самохідка» і 5 барж) загальним дедвейтом у 9 тис. тонн. Караван доставив у Сербію з України залізорудну руду, на зворотному шляху візьме зерно та вирушить до румунської Констанци.

«Рейс тривалий. Рейс дуже складний з точки зору організації. Кожна година простою забирає частинку нашої рентабельності. Щоб мінімізувати втрати, потрібна віртуозна координація з усіма учасниками процесу»,— підкреслив Дмитро Москаленко.

Нагадаємо, в поточному році в форматі пілотного проєкту почнеться модернізація флоту УДП. Модернізацію проведе австрійська верф ÖSWAG.