Через прикордонні переходи трьох країн зросла передача вагонів із зерном

Обсяг передачі зернових вантажів через прикордонні переходи за останній тиждень зріс.

Таку інформацію оприлюднив заступник директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерій Ткачов.

Найбільше збільшилась середньодобова кількість вагонів, що передаються через українсько-польські прикордонні переходи. Наразі вона становить 93,6 вагона на добу. Це на 18,2 одиниці перевищує показник минулого тижня.

На 15,8 вагона зріс обсяг передачі зернових вантажів до Словаччини. Тепер через кордон щодоби прямують 69,4 одиниці на добу.

Читати по темі: Найвищі ставки на вчорашньому аукціоні по реалізації зерновозів ЦТЛ становили від 2650 до 2887,5 грн на добу

Також побільшало вагонів із зерном, які щодоби рухаються через українсько-угорські переходи. Їх — 46,2 одиниці, зростання становить 5,2 вагона на добу.

Водночас на 12,4 вагона скоротилася передача зерна у напрямку Румунії. Наразі показник становить 101,3 одиниці на добу.

Що ж до ситуації у морських портах України, то упродовж останнього тижня показник добового вивантаження вагонів із зерном коливається у діапазоні 1000–1390 одиниць.

Середньодобовий показник вивантаження вагонів у портах Великої Одеси наразі становить 1184 вагони за добу. За останній тиждень він скоротився на три одиниці.

Поменшало і вагонів із зерном, що рухаються у напрямку портів Великої Одеси. Наразі накопичення становить 7264 вагони, що на 256 одиниць менше показника минулого тижня.

Черга вагонів із зерном у напрямку порту Ізмаїл скоротилася на 27 одиниць — з 529 до 502 вагонів. Середньодобовий показник вивантаження вагонів із зерном в порту Ізмаїл сягає 118 вагонів на добу. За останній тиждень показник зріс на 17 одиниць.