НІБУЛОН перевіз майже 30 тис. т зерна вагонами від USAID

Після початку російського вторгнення у 2022 році компанії «НІБУЛОН» вдалося перебудувати логістику, замінивши баржі на автомобілі та вагони. Спеціально для «НІБУЛОНу» USAID закупив 50 вагонів-хоперів, які вже перевезли майже 30 тис. т зерна на експорт.

Про це повідомляє пресслужба «НІБУЛОНу».

Зараз цими вагонами вивозять зерно із заблокованих річкових портів «НІБУЛОН» до портів Дунаю, потім перевантажують на баржі, і везуть до 25 країн світу.

«Возити зерно автомобілями дуже дорого. В одну вантажівку можемо завантажити 20 т зерна. При цьому в один вагон — до 70 т. Оскільки ми отримали 50 вагонів, то сформували з них потяг. Якби ми продовжували вивозити зерно автомобілями, витрати компанії були б більшими, що позначилося б на закупівельній ціні, яку ми пропонуємо фермерам, або нам би довелося закрити термінали. Тож в умовах війни та спроб блокування росією роботи портів це суттєва допомога для нас як для агроекспортерів», — каже директор із взаємодії з органами влади «НІБУЛОНу» Михайло Різак.

З новими вагонами від USAID вагонний парк «НІБУЛОНу» складає 212 вагонів, вагонний парк компанії зріс майже на 25%. Наступного року компанія планує експортувати від 200 до 300 тис. т зерна щомісячно, що складає понад 7% від загального експорту.