Укрзалізниця збудувала власний зерновоз, пристосований для перевезень широкою та вузькою коліями

Новий вагон-хопер для зерна моделі 19-8005-У
Джерело фото: Укрзалізниця

АТ «Укрзалізниця» на власних потужностях збудувало зерновоз, який оптимально пристосований для перевезень широкою колією 1520 мм та євроколією 1435 мм. Вагони планують поставити на серійне виробництво.

Про це повідомили в пресслужбі УЗ.

Новий вагон-хопер для зерна моделі 19-8005-У призначений для перевезення зерна та інших сипких харчових вантажів. Вантажопідйомність складає 70 тонн, об’єм кузова 104 куб. м. Конструкційна швидкість 120 км/год. Більшість комплектуючих і матеріалів у вагоні вітчизняного виробництва.

«Щоб нарощувати обсяги експорту, маємо не тільки розбудовувати прикордонну інфраструктуру, а й оновлювати кількісно та якісно рухомий склад. Вперше в історії України виготовили зерновоз на виробничих потужностях Укрзалізниці, який максимально пристосований для перевезення вантажів територією України та колією 1435 країн Європейського Союзу. Він враховує всі вимоги, особливості та габарит інфраструктури. Далі такі вагони плануємо поставити на серійне виробництво», — зазначив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.