Блокування на кордонах майже не впливає на загальні обсяги експорту агропродукції з України — Висоцький

На загальні показники агроекспорту з України блокування проїзду вантажівок з боку прикордонних країн майже не вливає.

Про це в інтерв'ю УНІАН сказав перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

«Автомобільним транспортом везуть десь 7-8 відсотків від загального експорту. Експорт через інші напрямки йде, в нас же не все зупинилось. Тому втрата з точки зору об’ємів складає 2-3%. З точки зору вартості, то це більше — можна втратити 5-7 відсотків. Якщо брати для всього агросектору, то це може й не є критично небезпечним, але для конкретних галузей це може бути дуже болісним»,— зазначив Тарас Висоцький.

Щодо обсягів експорту, то найбільші ідуть через дунайські порти і порти Великої Одеси. Ці два основних маршрути формують десь 78% усіх відправлень, приблизно по 35-40% кожен. Інший великий маршрут — залізниця, вона складає 17%. Автомобільний транспорт — до 5%.

Він додав, що на рівні Європейської комісії немає обмеження експорту, його не продовжили. Це фактично рішення трьох країн — Польщі, Словаччини та Угорщини.

За словами заступника міністра, для України найважливішою залишається системна робота портів Одеси і Дунаю, але кожен напрям — це плюс пару доларів на тонні.

«А коли ми на грані виживання, то це все рівно теж важливо. Тому ми продовжуємо діалог, чекаємо, поки оновлюються уряди в двох країнах, щоб з ними це питання врегулювати. Бо в середній чи довгостроковій перспективі так не повинно бути. Наразі в Словаччині уряд тільки сформувався, в Польщі — ще формується»,— сказав Тарас Висоцький.

Серед цих країн основним ринком з точки зору об’ємів була Польща, вона в рази більша, ніж, наприклад, Словаччина чи Угорщина. Тому в міністрестві чекають можливості розмови з новим сформованим урядом.