Укрзалізниця переглянула умови проведення аукціонів з використання зерновозів

Укрзалізниця частково переглянула умови проведення аукціонів з використання зерновозів: збільшила ліміти навантаження вагонів та змінила термін проставлення електронних заявок.

Таку інформацію оприлюднив заступник директора департаменту комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов, пише Rail.insider.

Ліміт добового навантаження зерновозів УЗ збільшили до 300 вагоновідправок на добу.  Також збільшено горизонт надання зерновозів за результатами аукціонів — до 31 січня 2024 року.

Для переможців аукціонів введено нову умову — проставлення електронних заявок (ЕЛЗ) на забезпечення зерновозами філії ЦТЛ упродовж 7 діб після завершення торгів. За словами Валерія Ткачова, цей захід частково обмежить участь посередників в аукціонах і зменшить можливий спекулятивний розігрів ринку використання вагонів.

«АТ «Укрзалізниця» чекає пропозиції від учасників зернового ринку щодо укладення довгострокових договорів (6–12 місяців) на використання вагонів-зерновозів філії ЦТЛ, що нівелює сезонні коливання вартості використання вагонів», — повідомив Валерій Ткачов.

Він додав, що інші пропозиції, які обговорювалися на нараді з учасниками ринку, перебувають у стані опрацювання фахівцями філії ЦТЛ та департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця».

Раніше ЦТЛ підвищив добовий ліміт забезпечення вантажовідправників зерновозами.