Аграрії завантажують зерном 32 біг-беги за годину з обладнанням українського виробника

Обладнання для завантаження біг-бегів

За допомогою навантажувача біг-бегів від українського виробника А.ТОМ можна в рази збільшити продуктивність роботи. Обладнання дозволяє завантажити за годину 32 біг-беги, а це 32 тонни зерна. 

Про це розповів керівник відділу виробництва та продажу навісного обладнання A.TOM («Пак-Трейд»)  Віктор Лучок, пише Traktorist.com.

Він зазначив, що цього року компанія виготовила наповнювач біг-бегів з автоматичною ваговою системою дозування. Ця розробка вперше презентована на міжнародній агровиставці Agritechnica-2023 у Ганновері.

«Що спонукало до цієї розробки? Те, що ми давно продаємо ковші для наповнення біг-бегів із ваговою системою. Однак у цій версії оператор самостійно дозує наповнення, тобто повинен орієнтуватися на систему і наповнювати біг-бег з точністю до 1 кг. А завдяки нашій новій розробці вже в системі задаються необхідні параметри. Наприклад, потрібно набрати 999 кг, коли наповнення досягає вказаної ваги — шибер наповнювача автоматично закривається», — розповів Віктор Лучок.

Він додав, що навантажувач біг-бегів дозволяє значно покращити швидкість роботи з зерном.

«До нас клієнти приїжджають і кажуть: «Слухайте, в мене 4 чоловіки за день набрали 12 біг-бегів зерна, тож давайте мені цього наповнювача». Вони цілий день лопатами, відрами набирали, але якось там перевезли. Потім телефонує через день-два і каже: «Дякую, я 12 біг-бегів за день набирав, а тепер за годину набираю 32». Кажу йому: «Це показник, перевагу отримали», — каже Віктор Лучок.