В жовтні Укрзалізниця навантажила більше 90 тисяч тонн зернових

В жовтні частка зернових у загальному навантаженні на мережі Укрзалізниці зросла до 20%.

Про це повідомляє Rail.insider.

«Наразі середньодобове навантаження сягає 71,5 тис. тонн. Порівняно з вереснем показник зріс на 19 тис. тонн, або 36%. При цьому спостерігається значне збільшення обсягу навантаження зернових на мережі залізниці України. Наприклад, 25 жовтня показник сягнув 90,2 тис. тонн, тобто було завантажено зерном 1541 вагон. Загалом на мережі навантажено вже понад 1,5 млн тонн зернових», — розповіли на нараді в УЗ.

За словами заступника директора департаменту комерційної роботи АТ «Укрзалізниця» Валерія Ткачова, на показники передусім позитивно вплинула робота тимчасового чорноморського коридору. Так, останнім часом вивантаження в портах Великої Одеси збільшилося майже до 700 вагонів на добу. Ще приблизно 200 вагонів вивантажується щодоби в портах Дунаю.

Також позитивну динаміку демонструють перевезення зернових в експортному сполученні. Їх обсяг за 25 діб жовтня сягнув майже 1,346 млн тонн. У напрямку портів було транспортовано 726,3 тис. тонн, а до західних прикордонних переходів України — 619,2 тис. тонн.