В жовтні УЗ проведе додаткові 6 аукціонів по розподілу зерновозів

Укрзалізниця врахувала пропозиції вантажовідправників щодо торгів з розподілу зерновозів компанії. Додаткові 6 аукціонів пройдуть у жовтні, у запланованих аукціонах збільшено період надання вагонів під навантаження.

Про це заявив директор департаменту комерційної роботи УЗ Валерій Ткачов, повідомляє Rail.insider.

Нагадаємо, раніше УЗ повідомила про плани з листопада почати реалізацію усього парку зерновозів винятково через аукціони «Прозорро.Продажі», а також підвищити ставку на використання хопперів через підвищення попиту.

Представники зернового бізнесу запропонували Укрзалізниці:

  • збільшити кількість вагонів, які будуть пропонуватися на аукціонах;
  • розширити горизонт надання вагонів через аукціони. Було запропоновано надати можливість переможцям торгів використовувати вагони за лотами до кінця 2023 року (впродовж двох місяців).

Після цього, за словами Валерія Ткачова, керівництво УЗ врахувало зауваження вантажовідправників та 20 жовтня оголосило про проведення додаткових жовтневих аукціонів, на яких період навантаження подовжений з 27 жовтня по 31 грудня 2023 року

«Вагоновідправки запропоновані як у напрямку портів Великої Одеси, так і для перевезення в напрямку переходів з Польщею та Румунією (у вагонах з перестановкою візків)», — йдеться у повідомленні.

Для проведення додаткових аукціонів буде застосовуватися формат як англійського (на підвищення вартості), так і голландського аукціону (на зниження вартості). Передбачається, що це дасть змогу УЗ більш точно визначити поточну ринкову вартість використання зерновоза.

Також УЗ запропонувала велику кількість лотів без обмеження полігону вивантаження, що дасть змогу відправникам самостійно обирати, в якому напрямку відвантажувати вагони.

Загальна кількість вагоновідправок, що запропонована на додаткових аукціонах, сягає 3120.