Група АГРОТРЕЙД більшу частину продукції експортувала через Дунай

Група «АГРОТРЕЙД» експортувала 354 тис. т зерна у 2022/23 МР. Головними покупцями українського зерна стали країни ЄС та Північної Африки. 80% експортували через порти Дунаю.

Про це повідомила пресслужба компанії.

В компанії зазначили, що значну частину агропродукції вдалося реалізувати за доволі високими цінами.

«Загалом після 24 лютого 2022 року у нас повністю змінилася структура торгівлі — нині 90% зерна Група самостійно доправляє з власних елеваторів до країн призначення. Звісно, втрата чорноморських та обстріли річкових портів ускладнили роботу, оскільки призвели до збільшення логістичних витрат і зменшення обсягів відвантажень. Утім, ще до припинення дії «зернової угоди» компанія повністю переорієнтувала весь експорт на Дунай та залізницю — 80 на 20 відсотків відповідно. Тому плани на нинішній маркетинговий рік аналогічні попередньому», — говорить директор департаменту зовнішньоекономічної діяльності Групи «АГРОТРЕЙД» Андрій Бут.

76% або 267,8 тис. т зерна від цього обсягу склало власне виробництво. За кордон поставили 1,7 тис. т органічної продукції. Найбільшим попитом на світовому ринку користувалися пшениця — 41,96% від усього експорту компанії, кукурудза — 39,98%, соя — 12,57% та ріпак — 4,91%. Частка інших культур склала менше 1%.