Забезпечення приватного парку вагонів євровізками — це зобов'язання кожного перевізника — УЗ

Забезпечення вагонів євровізками — зобов'язання кожного вагоновласника. АТ «Укрзалізниця» на початку повномасштабної війни інвестувала в модернізацію візків під євроколію, та зараз має 1 810 робочий парк візків, проте компанія сама відчуває дефіцит візків.

Про це повідомили в пресслужбі УЗ. 

«Візки — це конструктивна частина вагона. Наразі Укрзалізниця має 1 810 робочий парк візків для колії 1435 мм і вони всі необхідні компанії для здійснення перевезень у власних вагонах. Цієї кількості візків достатньо щоб близько 905 вагонів переставити на візки під євроколію. А наш загальний парк — близько 50 тис. вагонів. Тобто «Укрзалізниця» і сама має дефіцит таких візків», — зазначив член правління АТ «Укрзалізниця» Вячеслав Єрьомін.

Він додав, що приватні власники вагонів можуть виготовляти або купити євровізки та й надалі користуватися  пунктами перестановки УЗ.

«В оренду візки надаватимуться лише у випадку, коли компанія матиме таку можливість», — сказав Вячеслав Єрьомін.

Керівник наголосив, що з низкою компаній вже досягнуто домовленостей щодо перевезень вантажів до Європи у вагонах Укрзалізниці, з окремими клієнтами ще існують розбіжності, які будуть вирішені найближчим часом.

Крім того, УЗ активно розвиває роботу UZ Cargo Poland, і компанії надважливо максимально нарощувати перевезення у власних вагонах на території країн ЄС.

«Наразі UZ Cargo Poland підписало контракти з 5 замовниками на використання вагонів УЗ на візках 1435. До послуги з перевезення вантажів у вагонах «Укрзалізниці», в тому числі і за кордон, мають рівний доступ усі вантажовласники. Водночас великі приватні вантажовласники віддають свої вагони лише під перевезення своїх вантажів. Таким чином ми жодним чином не обмежуємо експорт українських вантажів залізничним транспортом, а навпаки пропонуємо ринку конкурентну послугу», — резюмував Вячеслав Єрьомін.