НІБУЛОН має ресурс побудувати судна-платформи для підводного розмінування — Михайло Різак

Розмінування водних шляхів позитивно вплине на економіку транспортування зернових та олійних культур під час експортних операцій. Тому саме час цим зайнятись.

Про це сказав директор із взаємодії з органами влади та питань сталого розвитку «НІБУЛОНу» Михайло Різак на Demine Ukraine Forum.

«Раніше лідером перевезення зернових був Миколаївський портовий вузол. Він забезпечував понад 30% експорту. Наразі водні шляхи до нього заміновано. У той же час більш ніж 50% водних акваторій України сьогодні вже деокуповано й доступні для розмінування. Час діяти! Адже саме водна логістика може дати українським аграріям той додатковий потенціал прибутковості, який можна спрямувати на розвиток виробництва»,— акцентував увагу представник «НІБУЛОНу».

Він зазначив, що «НІБУЛОН» має потужний внутрішній ресурс і здатний дуже швидко налагодити виробництво суден-платформ для саперів підводного розмінування, які були розроблені конструкторами компаніїї.

«Справа тільки в запиті від держави. Ми готові забезпечити Державну службу з надзвичайних ситуацій та Державну спеціальну службу транспорту необхідними засобами, які дозволять зробити наші річки та порти безпечними. Такі платформи також можуть бути експортовані навіть у поточних умовах»,— підкреслив Михайло Різак.