Механізм верифікації українського аграрного експорту не приймає одна країна ЄС

Для вирішення зернової кризи, Україна представила механізм верифікації та авторизації чотирьох видів аграрної продукції, який підтримала Європейська комісія. 28 вересня відбудеться наступна зустріч координаційної платформи з питань експорту і транзиту, на якій планується фіналізувати представлені пропозиції. 

Про це повідомляє Урядовий портал.

«4 країни опрацювали український план, висловили свої конструктивні зауваження і пропозиції та готові до обговорення. І лише одна держава — проти. На жаль… У нас немає цьому ані логічного, ані економічного пояснення», — зауважив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Він подякував партнерам з Європейської комісії за координацію в питанні експорту української аграрної продукції. Він ще раз підкреслив, що Україна завжди відкрита до компромісу та конструктивного діалогу:

«Вкотре закликаю бути єдиними в захисті наших спільних цінностей, у захисті нашого спільного майбутнього, у захисті нашого спільного європейського дому».

Нагадаэмо, 26 вересня було підписано постанову про запровадження механізму верифікації та погодження 4-х груп українського аграрного експорту для п’яти сусідніх країн. Як повідомив Денис Шмигаль під час засідання Кабінету Міністрів, Україна готує відповідні документи з Румунією та Болгарією, які не порушували торговельних правил Євросоюзу та Угоду про асоціацію і не вводили односторонні обмеження.