На Талалаївському елеваторі ТАС Агро встановили унікальний теплогенератор

Унікальний теплогенератор виробництва Greco Group встановили на зерносушарку Талалаївського елеваторі ТАС-Агро
Унікальний теплогенератор виробництва Greco Group встановили на зерносушарку Талалаївського елеваторі ТАС-Агро
Джерело фото: Elevatorist.com

На «Талалаївському елеваторі» «ТАС АГРО Північ» агрохолдінга «ТАС Агро» на альтернативу переводять велику зерносушарку Tornum. Спеціально для цього в Greco Group виготовили генератор на 12 МВт, — один з найпотужніших в лінійці.

Про це йдеться у матеріалі Два оберти за сезон та перехід на альтернативу, — як працює елеватор на Чернігівщині

«Це два генератора, об’єднані в один комплекс. Вони паралельно працюють під одним щитом автоматичного керування. Теплогенератор працює на соняшниковій пелеті», — зазначив керівник елеватора Сергій Шуміхін.

Розробкою теплогенератора представники компанії з Greco Group займалися майже пів року. В проєкті враховували досвід роботи з теплогенераторами на інших елеваторах «ТАС Агро». Сушарка Tornum працює з рекуперацією, тому при розробці проєкту враховували ще й такий фактор.

«Цей теплогенератор не має аналогів в Україні з точки зору безпеки. Було складне технічне завдання. Раніше виробники подібного не робили, але нам треба саме так. Greco Group отримали принципове технічне завдання та приступили до роботи. Після 5 місяців плідної співпраці ми знайшли рішення для всіх поставлених питань та підписали контракт», — розповів директор елеваторного та складського господарства компанії «ТАС Агро» Гліб Ісичко.

Саме обладнання виготовили за 40 днів. В Greco Group кажуть, що технічно це найновіша розробка. Новий теплогенератор є більш безпечним, дозволяє економити паливо та не потребує додаткової робочої сили для обслуговування.

«На цьому об'єкті встановлена найсучасніша розробка — це система рекуперативного напівтеплообмінника, тобто, +20% до економії палива. Також з нового — синхронізація роботи теплогенератора разом з сушаркою, тепер вони працюють як одне ціле», — зазначив керівник компанії Greco Group Іван Корженко.

Він додав, що на обладнанні стоїть додаткова система безпеки: автоматика дозволяє теплогенератору працювати в режимі газового пальника, — тобто, в разі будь-якого аварійного сигналу генератор вимикається.