Імпорту соняшнику з України не буде — премʼєр-міністр Болгарії

Імпорт соняшника з України поки що відновлювати не будуть. Так сказав прем'єр-міністр Болгарії Микола Деньков після кількагодинних переговорів з ініціативним комітетом аграріїв-мітингувальників. 

Про це пише болгарське видання БНР.

Імпорт українського соняшнику продовжиться після узгодження квоти з Києвом, пояснив прем'єр Болгарії після зустрічі з представниками 24 організацій агросектору. Зустріч не завершилася чіткою відповіддю, чи будуть припинені їхні протести.

«Щодо соняшнику як культури, незабаром у мене буде розмова з прем’єр-міністром України, в якій я поясню, що сьогодні в дискусіях ми обговорювали, що для Болгарії буде певна квота і ця квота буде дозволена для імпорту в Болгарію, тільки після того, як ми уточнимо, наскільки вона велика, про що йдеться. Найближчим часом ми не дозволимо імпорт соняшнику з України», — зазначив прем'єр.

Читайте також: Хорватія не буде імпортувати українське зерно

Міністр фінансів Асен Василєв уточнив, що імпорт соняшнику з України буде дозволений, коли будуть чіткі обсяги, узгоджені між аграріями та переробною промисловістю. Він впевнений, що доходи бюджету не постраждають.

Нагадаємо, Болгарія зняла заборону з імпорту української агропродукції після 15 вересня.