Відновлені найпотужніші буксири-штовхачі УДП запрацювали на Нижньому та Середньому Дунаї

«Українське Дунайське пароплавство» у 2023 році повернуло в експлуатацію два буксири-штовхачі — тритисячники. У пароплавства вісім таких суден, п'ять з яких уже понад 15 років перебувають у відстої. Ще два тритисячника стали у відстій у останні роки — минуле керівництво вирішило не витрачати кошти на ремонти.

Про це пише на своїй сторінці Facebook генеральний директор ПрАТ «Українське Дунайське пароплавство» Дмитро Москаленко.

«Ще рік-два і ми взагалі б втратили цей клас суден, бо з тривалого відстою судна, як правило, не повертаються, перетворюючись на металобрухт. Минулого року ми вирішили відновити флот тритисячників. Адже це можливість формувати каравани не з 6, а з 9 барж, що підвищує рентабельність рейсу. Було здійснено повний комплекс робіт з відновлення гвинто-кермового комплексу двох суден, ремонту головних та допоміжних двигунів, механізмів, корпусу»,— інформує Дмитро Москаленко.

За його словами, тритисячники — найпотужніші буксири-штовхачі, це — гордість УДП.

«Цього року після тривалого і складного ремонту та поновлення документів Регістру в експлуатацію повернуто буксири «Черкаси» («Нина Соснина») та «Одеса» («Никифор Шолуденко»). Судна вдалося укомплектувати кваліфікованими командами та досвідченими капітанами»,— повідомляє Дмитро Москаленко.