На Одещині ворог влучив в зернові та олійний термінали (фото)

Сьогодні вночі, 19 липня, ворог обстріляв інфраструктуру Одеської області ракетами Х-22 та «Онікс». Основним напрямком удару була інфраструктура області. Влучили у зерновий та олійний термінали.

Про це повідомляє ОК «Південь».

«Основним напрямком удару була Одещина: спрямували по інфраструктурі області. Влучили у зерновий та олійний термінали. пошкодили резервуари та обладнання для завантаження, зайнялась пожежа, всі компетентні служби працюють над ліквідацією наслідків. Інформація про постраждалих не надходила»,— ідеться у повідомленні. 

Як додає Мінінфраструктури. Атаковані зернові термінали та портова інфраструктура в портах «Одеса» та «Чорноморськ».
 
Пошкоджень зазнала зернова інфраструктура міжнародних та українських трейдерів та перевізників Kernel, Viterra, CMA CGM Group.
 
 
В результаті пошкоджено резервуари та причали Одеського порту.
 
 «Атака на зернові термінали — акт агресії проти світу. На меті російських терористів — знищення будь-яких шляхів постачання зерна на світові ринки. Держава-терорист воює не тільки з Україною, а з населенням Африки та Азії, для яких це зерно — питання виживання. Зернова та портова інфраструктура мають бути захищені світом. Це гарантія, в першу чергу, для продовольчої безпеки світу»,— сказав міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков
В свою чергу міністр агрополітики Микола Сольський додав, що нічний удар вивів з роботи значну частину зернової експортної інфраструктури порту Чорноморськ. За оцінками спеціалістів, для повноцінного відновлення об’єктів, що постраждали, знадобиться не менше року.
 
У порту Чорноморська також були знищені 60 000 т зерна, яке мало бути завантаженене на великотоннажне судно і відправлене зерновим коридором ще 60 днів тому.