Одеська ОВА закликає бізнес підписати меморандум про співпрацю, аби детінізувати експорт зерна

Одещина переходить у жорсткий режим детінізації експорту продукції. Голова Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер ініціював спільний з бізнесом проект по детінізації та деофшоризації експорту. Влада пропонує бізнесу підписати з Одеською обласною державною (військовою) адміністрацією, органами державної влади, органами місцевого самоврядування та суб’єктами господарювання відкритий меморандум про співпрацю.

Про це повідомила пресслужба Одеської ОД(В)А.

«Цей меморандум є взаємним, добровільним та паритетним. Він визначає зміцнення співпраці в аграрному, транспортному та продовольчому секторах, стратегічне партнерство для вирішення питань продовольчої безпеки»,— йдеться у повідомленні.

Підписанти меморандуму матимуть можливість звертатися до держави в особі Одеської ОВА за підтримкою, зокрема у розбудові нової експортної інфраструктури, рівних умов для ведення бізнесу та за консультацією спільних дій.

«Один із важливих пунктів меморандуму — забезпечення прозорості ланцюгів постачання від виробника до споживача, зокрема підтвердження походження та якості української агропродукції, яка постачається на світові ринки», — заявив очільник Одеської ОВА Олег Кіпер

До Меморандуму вже приєдналися:

Меморандум відкритий, тож Одеська ОВА запрошує всіх охочих. Інформацію про намір приєднатися необхідно надсилати на електронну адресу Одеської обласної державної (військової) адміністрації genotdel@odessa.gov.ua та за адресою: проспект Шевченка, 4, м. Одеса, 65032.