Росія ще не прийняла остаточного рішення щодо Зернової угоди — Пєсков

Росія вчора, 5 липня, заявила, що не прийняла остаточного рішення щодо продовження зернової угоди, а ООН пообіцяла докласти всіх зусиль для продовження угоди до закінчення терміну її дії 17 липня.

Про це інформує Reuters.

«Ми ще офіційно не оголосили рішення, ми оголосимо про це вчасно», — сказав кремлівський речник Дмитро Пєсков.

Раніше російська сторона неодноразово заявляла, що не бачить підстав для відновлення угоди після 17 липня через перешкоди для її власного експорту зерна та добрив. Але Пєсков сказав, що у Заходу ще є час вирішити ці питання.

«Ще є час виконати ту частину домовленостей, яка стосується нашої країни. Досі ця частина не завершена, і, відповідно, наразі, на жаль, немає особливих підстав для продовження цієї угоди», — сказав він.

В свою чергу, виступаючи перед журналістами в Женеві, високопоставлений представник ООН з питань торгівлі Ребека Грінспан сказала, що обидві угоди мають вирішальне значення.

«Нам потрібно як продовжувати знижувати ціни, так і мати стабільні ринки продовольства та добрив у світі. Організація Об’єднаних Націй залишається відданою докладати всіх зусиль для продовження угод», — сказала Ребека Грінспан.

Вона додала, що може поїхати до Москви, щоб зустрітися з офіційними особами до закінчення терміну дії угоди.

Нагадаємо, раніше МЗС РФ заявило, що російська сторона готується повністю зупинити роботу зернового коридору.