Kernel інвестував в будівництво Старокостянтинівського ОЕЗ понад $200 млн

Старокостянтинівський ОЕЗ
Джерело фото: career.kernel.ua

Загальна сума інвестицій компанії Kernel, спрямованих на будівництво «Старокостянтинівського ОЕЗ», вже склала понад $200 млн.

Про це повідомляє пресслужба компанії.

При проєктуванні «Старокостянтинівського ОЕЗ», Kernel зосередився на тотальній автоматизації виробництва, щоб оптимізувати всі процеси. Мінімум зусиль працівників — максимум віддачі техніки.

Задля досягнення планової ефективності на новому активі встановили найсучасніше обладнання іноземного та українського виробництва, що відповідає міжнародним стандартам якості та безпечності.

«Переважна більшість обладнання європейського виробництва. На території заводу збудували теплоелектростанцію — встановили твердопаливний котел, що спалюватиме лушпиння соняшника та вироблятиме пар для потреб виробництва. Додатково обладнали ТЕС електрофільтрами для очистки димових газів. Генерування електроенергії на активі здійснюватиметься за допомогою турбіни потужністю 23,5 МВт. Це робить «Старокостянтинівський ОЕЗ» фактично незалежним в енергетичному плані»,— говорить директор з управління виробничими активами Kernel Юрій Пугач.

За його словами, в рамках проєкту реалізовали цілий комплекс очисних споруд — встановлено систему очистки стоків, що виходять з території заводу, і системи аспірації, які очищають повітря на виході з цехів підприємства.

Крім провідних європейських виробників, на заводі встановлене обладнання і від вітчизняних компаній. Зокрема на елеваторних потужностях поряд з устаткуванням швейцарських (Bühler) та іспанських (Sigma) брендів використане і українське обладнання KMZ Industries.