Кернел створює «енергетичні острови» для власних олієекстракційних заводів і підприємств поруч

Компанія «Кернел» з 2018 року працює над проектом забезпечення своїх підприємств альтернативною енергією і вже досягла успіхів на цьому шляху.

Про це на конференції Grain Ukraine 2023 розповів член ради директорів, генеральний директор агрохолдингу «Кернел» Євген Осипов.

«Ми у 2018 році розпочали проєкт по зеленій енергетиці з біомаси. У нас досить великий об'єм є біомаси на наших олієекстракційних заводах — близько півмільйона тонн на рік. Ми почали переробляти це в електроенергію. Спочатку планували її продавати. Минулого року зрозуміли, що у цього проєкту є ще одна дуже важлива ціль — забезпечило наші олієекстракційні заводи стабільною поставкою внутрішньої електроенергії», — зазначив Євген Осипов.

За його словами, стратегія компанії на найближчі роки, запобігти всім ризикам і забезпечити стабільну роботу власних підприємств.

«Ми фокусуємось на тому, щоб наші олієекстракційні заводи могли стабільно працювати. Тому на всіх заводах встановлюються чи запускаються на фінальному етапі турбіни, які повністю покривають потребу заводу в електричній енергії і, тим паче, ще віддають біля 70% цієї енергії в локальну енергомережу. Тим самим навколо кожного заводу з’являються енергетичні острови, де працюють не тільки заводи, а й ті підприємства, що поряд, чи то комунальні, чи комерційні, чи приватна забудова. Вони також забезпечуються енергією цього заводу», — говорить генеральний директор агрохолдингу «Кернел».